Ligue 1 liput

Ligue 1, jota myös La Championnat- nimellä kutsutaan, on miesten ammattilaissarja Ranskassa. Ligue 1 on ranskalaisen jalkapalloliigan korkein divisioona eli huipputaso Ranskan ammattilaissarjassa, joka koostuu kahdesta divisioonasta. Liigassa on 20 joukkuetta, mikä vastaa suurinta osaa muiden maailman tunnetuimpien jalkapalloliigojen kokoa. Liigassa pelataan pudotuksesta seuraavaan sarjaan, eli Ligue 2- divisioonaan, jolloin tästä voi nousta joukkueita Ligue 1- sarjaan.

Englannin Valioliigassa on myös 20 joukkuetta, aivan kuten Ligue 1- divisioonassa. Nämä pelaavat yhteensä 38 ottelua yhden kauden aikana, joka sijoittuu vuosittain elokuusta toukokuuhun ollen linjassa suurimman osan eurooppalaisista jalkapalloliigoista kanssa. Erona muihin liigoihin pitää Ligue 1 joulutauon pituudeltaan enintään kaksi viikkoa.

Ranskalainen ammattilaisliiga perustettiin vuonna 1932 nimellä National League, mutta vaihtoi nimeä jo vuoden kuluttua Division 1:ksi. Ranskalaista liigaa pidetään yhtenä maailman parhaimmista liigoista ja rankataan sijalle kuusi Euroopassa Espanjan, Englannin, Saksan, Italian ja Portugalin jälkeen.

Vastatuulet ovat puhaltaneet myös tämän liigan yllä. 1930- ja 1950- luvulla sekä myös vuonna 1993 joutui liiga mukaan korruptioskandaaleihin. Tämä onnistui kuitenkin pitämään maineensa puhtaana jalkapallon saralla reagoiden antamalla kovia rangaistuksia niille joukkueille, jotka rikkoivat sääntöjä ja aiheuttivat häpeää ranskalaiselle jalkapallolle.

Ligue 1 on, aivan kuten Espanjan, Englannin ja Italian liigat, erittäin suosittu aasialaisilla markkinoilla. Seurat tuottavat suuria liikevaihtoja markkinoinnin ja televisiointioikeuksien ansiosta.

Ligue 1 Pelattavat ottelut 2022 | 2023

3

Kes

2023

Nice

vs

Lyon

Allianz Riviera

Ligue 1

alk. 60 €

Lue lisää

3

Kes

2023

Paris Saint Germain

vs

Clermont

Parc des Princes

Ligue 1

alk. 259 €

Lue lisää

3

Kes

2023

Monaco

vs

Toulouse

Stade Louis II

Ligue 1

alk. 60 €

Lue lisää