Eredivisie liput

The Eredivisie on miesten korkein ammattilaissarja Alankomaissa. Sarja perustettiin vuonna 1956 eli vain kaksi vuotta hollantilaisen jalkapalloliiton perustettua Hollannin korkeimman sarjan. Liiga on parantunut parantumistaan ja rankattiin vuonna 2013 UEFA:n toimesta Euroopan yhdeksänneksi parhaaksi liigaksi.

Aivan kuten suurimmalla osalla muista eurooppalaisista liigoista, kestää ottelukausi elokuusta toukokuuhun. Liiga koostuu ainoastaan 18 seurasta ja siellä sovelletaan pudotus- ja nostomenetelmää seuraavaksi korkeimman Hollannin ammattilaisjalkapalloliigan kanssa.

Perustamisestaan lähtien on Eredivisie - sarjassa ollut kolme liigamestaruuden puolustajaa, joista AFC Ajax on voittanut mestaruuden vaikuttavat 32 kertaa. Muut kaksi joukkuetta, jotka myös ovat dominoineet hollantilaisessa ammattilaisliigassa ovat PSV Eindhoven sekä Feyenoord. Vuodesta 1965 lähtien ovat nämä kolme joukkuetta voittaneet joka vuosi lukuunottamatta kolmea kertaa, kun AZ ja FC Twente onnistuivat näiden sijaan voittamaan liigamestaruuden.

Eredivisie on vaihtanut nimeä useamman kerran vuosien varrella. Vuosien 1990 ja 1999 välillä oli liiga nimeltään PTT Telecompetitie pääsponsorinsa mukaan. Kun pääsponsori vaihtoi vuonna 1999 nimekseen KPN Telecompetitie, vaihdettiin myös liigan nimi samaksi. Liiga nimettiin lopulta vuonna 2000 KPN Eredivisieksi.

Aivan kuten ranskalaiset, espanjalaiset ja italialaiset liigat, on myös Eredivisie suosittu Aasian markkinoilla ja seurat tuottavat suuria summia rahaa markkinoimalla ja myymällä televisiointioikeuksia.

Joukkueet

Eredivisie Pelattavat ottelut 2023 | 2024