Championship liput

Toinen divisioona Englannin ammattilaisjalkapalloliigasysteemissä vaihtoi nimensä vuonna 2004 ollen nyt The Football League Championship. Usein kuitenkin puhutaan The Championship- sarjasta. Liigassa on käytössä pudotuspelijärjestelmä Englannin Valioliigan kanssa. Monet pelaajat tästä sarjasta ovat edustaneet kotimaatansa kansinvälisissä turnauksissa, jotkut useammin kuin kukaan mistään toisesta eurooppalaisesta liigasta.

The Football League Championship, joka esiteltiin vuonna 2004, oli aiemmin nimeltään Football League First Division. Tämän nimen se sai vuona 1992, kun aiempi ensimmäinen divisioona First Division vaihtoi nimensä Englannin Valioliigaksi. Ennen vuotta 1992 kutsuttiin The Championship- sarjaa nimellä Division 2. Tämän nimen se sai vuonna 1892.

Kuriositeettina voidaan mainita, että The Football League Champions- sarjassa jaetaan voittajalle pokaali The Football League Championship trophy. Tämä on sama pokaali, joka jaettiin aiemmassa ensimmäisessä divisioonassa First Division. Pokaali siirrettiin The Championshipille, kun Englannin Valioliiga perustettiin.

Liiga on tunnettu kovasta kilpailustaan koskien pudotuspelejä ja nostoja Valioliigan kanssa. Tätä seurataan mailmanlaajuisesti. Toinen divisioona erottuu muista maista houkutten sijoittajia koko maailmasta. Nämä metsästävät seuroja tehdäkseen niistä menestyksekkäitä Valioliigajoukkueita.

Korkeimpaa sarjaa lukuun ottamatta, on The Championship rikkain toinen divisioona maailman ammattilaisjalkapallossa. Mielenkiintoista kyllä, on se myös Euroopan seitsemänneksi rikkain liiga. Lisäksi seuralla on eurooppalaisten liigojen keskuudessa suurin keskimääräinen yleisöluku, ollen yli 17 000 katsojaa.

Joukkueet

Championship Pelattavat ottelut 2023 | 2024