Coppa Italia liput

Italialainen turnaus Coppa Italia tunnetaan sekä jännittävistä otteluista että monista perinteistään. Se tarjoaa parhaimman mahdollisuuden voittoon useimmille italialaisille seuroille, ilman että Juventus jyräisi niitä.

Coppa Italia - tunnetaan myös nimellä TIM Cup, koska sitä sponsoroi televiestintä jättiläinen TIM – esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1922, ja Vado oli sen ensimmäinen voittaja. Turnaus oli sen jälkeen tauolla, ja seuraava kausi pelattiin 1935/1936, kun La Torino FC voitti cupin. Siitä lähtienyksi Torino-lähtöinen seura on hallinnut ja pitää ennätystä useimmissa titteleissä. Ja se Torino seura on - olet arvannut sen - Juventus.

Mahtava Juventus

Juventus on ylivoimainen Italiassa ja on voittanut Coppa Italian useimmin kuin mikään muu joukkue. 11 vuoden ajan "Vanha Rouva" on murskannut tiensä voittoon, mukaan lukien viimeiset kaksi kautta.

Mutta seura mustavalkoisissa ei itse asiassa ole se joukkue, joka ovat päätynyt finaaleihin useimmin. Tätä ennätystä pitää hallussaan Roma 17 finaalilla ja yhdeksän voittoa Juventukselle 16 cupilla tähän mennessä.

Iso seura voittaa Coppa Italian

Cup-turnaukset tunnetaan fanien yllättäjinä, ja Coppa Italia ei ole poikkeus. Pienemmille seuroille on kuitenkin epätavallista päästä finaaliin saakka ja tuoda cup kotiin, vaikka se tapahtuukin. Viimeksi kun pienempi joukkue (mutta A-sarjan joukkue kuitenkin) voitti, oli kautena 1996/1997, jolloin Vicenza voitti turnauksen. Sittemmin suuret joukkueet, kuten Parma, Lazio, Inter, Fiorentina, Milano, Roma, Napoli ja Juventus ovat ottaneet kärkipaikan.

Kunnian, kerskailuoikeuden ja rahapalkinnon lisäksi, joukkueet pelaavat myös seuraavan kauden Eurooppa-liigassa.

Kaikki Italian neljä suurinta joukkuetta kilpailee turnauksessa.

Coppa Italia Pelattavat ottelut 2023 | 2024