Copa Del Rey liput

Tämä espanjalainen turnaus pidettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1903 Espanjan kuninkaan kunniaksi. FC Barcelona hallitsee voittopokaalien määrässä, vaikkakaan Athletic Bilbao Pohjois-Espanjasta ei ole kaukana heistä.

Turnauksessa, jossa pelaa vähintään 84 joukkuetta, on ensin viisi kierrosta ennen puolivälieriä, välieriä ja loppuotteluita. Alimmat joukkueet tulevat Espanjan kolmannesta divisioonasta ja ne pelaavat alusta asti, kun taas La Liga -joukkueet pelaavat vain turnauksen neljännellä kierroksella.

FC Barcelona hallitsee Copa del Rey:tä

Espanjalaiset arkkivastustajat FC Barcelona ja Real Madrid ovat haastaneet riitaa useissa turnauksissa, aiheuttaen turbulenssia sekä kentällä että katsomossa. Vähän aikaa sitten, vuoden 2014 loppuottelussa, ne olivat vastakkain. Tuolloin Real Madrid voitti 2-1 tekemällä maalin peliajan lopulla. Tästä voitosta huolimatta FC Barcelonalla on eniten turnauspalkintoja, ja sillä on vaikuttavat 27 voittoa verrattuna Real Madridin 19 voittoon. Vuonna 2015 ne voittivat finaalit tyrmäämällä Sevillan.

Copa del Generalísimo

Turnaus on muuttanut nimeä useita kertoja. Esimerkiksi sitä kutsuttiin Copa del Generalísimo:ksi Francisco Francon vallan aikana. Se sai nimensä diktaattorin mukaan, kunnes hän kuoli vuonna 1975, jolloin turnaus muutti nimensä takaisin Copa Del Rey:ksi, joksi sitä on kutsuttu siitä lähtien.

Muutama sana Copa Del Rey:stä

Turnauksen loppupelit pelataan Espanjan eri kaupungeissa, mikä luo runsaasti keskustelua ja ristiriitoja fanien ja seurojen välillä. On myös spekulaatiota siitä, että Real Madrid on yrittänyt välttää FC Barcelonaa pelaamasta heidän kotiareenallaan, koska Real Madrid on toistuvasti tehnyt mittavia remontteja juuri ennen loppupelejä.

Joukkue, joka voittaa Copa Del Rey:n, pääsee automaattisesti seuraavan kauden Eurooppa-liigaan.

Joukkueet

Copa Del Rey Pelattavat ottelut 2023 | 2024

27

Hel

2024

Real Sociedad

vs

Mallorca

Estadio Anoeta

Copa Del Rey

alk. 56 €

Lue lisää