Champions League liput

Jalkapalloturnaus UEFA Champions League perustettiin vuonna 1992, mutta se perustui aikaisempaan turnaukseen, joka oli järjestetty jo vuonna 1955. Aiempi turnaus oli nimeltään European Champions Cup tai lyhyesti sanottuna The European Cup (Eurooppa Cup). Turnauksen järjestää UEFA, the European governing body for Association Football, joka tarkoittaa eurooppalaista jalkapalloliittoa.

Champions League- sarjaa pidetään maailman hienoimpana turnauksena ja se on korkein todiste eurooppalaisten jalkapalloseurojen menestyksestä. Champions Leaguen finaali on maailman eniten seurattu urheilutapahtuma. Viime vuosina finaalilla on ollut yli 213 miljoonaa seuraajaa.

Ennen turnauksen formaatin muutosta, joka tapahtui vuonna 1992, oli The European Champions Cup formaatiltaan loppupeliturnaus, johon sai osallistua ainoastaan jokaisen eurooppalaisen liigan mestarijoukkue. Kun turnaus kastettiin uudelleen, esiteltiin uusi formaatti, jossa neljä parasta joukkuetta korkeimmalle rankatuista eurooppalaisista liigoista kohtaavat muutamassa miniliigassa, jota seuraavat loppuottelut. Uusi formaatti osoittautui suureksi menestykseksi erinomaisilla katsojaluvuillaan, ennätyksellisillä televisiointituotoillaan sekä tv- yhtiöihin, jotka kilpailevat oikeuksista televisioida ottelut suorina lähetyksinä.

Ennen joukkuepelejä pelataan joukko karsintaotteluita, jossa joukkueet heikommista liigoista tai alimmaksi sijoittuneet joukkueet korkeimmista liigoista kohtaavat loppuottelupeleissä. Ne kymmenen joukkuetta, jotka selviytyvät tästä vaiheesta valikoituvat varsinaisiin otteluihin, joissa kohdataan ne seurat, joiden ei tarvinnut osallistua karsintaotteluihin.

Champions League finaali on maailman suurimpia urheilutapahtumia. Se on erittäin seurattu ja sponsoroitu. Sitä voidaankin verrata Amerikan Super Bowl- turnaukseen.

Champions League Pelattavat ottelut 2023 | 2024

5

Maa

2024

Bayern München

vs

Lazio

Allianz Arena

Champions League

alk. 225 €

Lue lisää

5

Maa

2024

Real Sociedad

vs

Paris Saint Germain

Estadio Anoeta

Champions League

alk. 345 €

Lue lisää

6

Maa

2024

Manchester City

vs

Copenhagen

Etihad Stadium

Champions League

alk. 75 €

Lue lisää

6

Maa

2024

Real Madrid

vs

Leipzig

Santiago Bernabéu

Champions League

alk. 295 €

Lue lisää

12

Maa

2024

Arsenal

vs

Porto

Emirates Stadium

Champions League

alk. 384 €

Lue lisää

12

Maa

2024

Barcelona

vs

Napoli

Camp Nou

Champions League

alk. 255 €

Lue lisää

13

Maa

2024

Atlético Madrid

vs

Inter

Wanda Metropolitano

Champions League

alk. 220 €

Lue lisää

13

Maa

2024

Borussia Dortmund

vs

PSV Eindhoven

Signal Iduna Park

Champions League

alk. 290 €

Lue lisää